WESELA
W tym szczególnym dniu, aby dodatkowo uświetnić i upamiętnić czas spędzony w gronie rodziny i przyjaciół, poza bogatym weselnym menu oferujemy niepowtarzalny wystrój sali, dobrany do indywidualnych życzeń młodej pary oraz apartament dla nowożeńców gratis! Organizujemy przyjęcia weselne przy okrągłych lub prostokątnych stołach, z wyjątkową aranżacją wnętrza lokalu. Goście weselni mają możliwość przenocowania w naszym hotelu po preferencyjnej cenie, w której mieści się także bogate śniadanie w formie szwedzkiego bufetu.
W pakiecie:
- Tradycyjne powitanie chlebem i solą
- Pełna konsumpcja weselna
- Dekoracja stołów
- Apartament dla Młodej Pary
Dodatkowo możliwość zamówienia:
- Tortu
- Ciast weselnych
- Ciastek drobnych weselnych
- Pater owoców
- Fontanny czekoladowej
- DJ-a
Przykładowe Menu weselne
Menu I
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
- Rosół Franza Josefa
Danie główne:
- Udko z kaczki duszone w pomarańczach
- Rolada śląska wołowa
- Pierś z indyka faszerowana mozarellą i suszonymi pomidorami
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, dufinki
- Zestaw surówek
Zimna płyta:
- Wędliny - 4 rodzaje
- Sery - 4 rodzaje
- Śledzie - 2 rodzaje
- Ryby wędzone z naszej wędzarni
- Koreczki - 3 rodzaje
- Kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Spring rollsy wege i z kurczakiem
- Łosoś wędzony z jajkiem
- Sałatka grecka
- Sałatka gruzińska
Kolacja I (wiejska płyta):
- Kaszanka na kapuście zasmażanej
- Necówka, boczek, salceson, pasztet
Kolacja II:
- Kurczak z grilla zapiekany serem blue
- Frytki steakhouse
- Sałatka pikantna
Kolacja III:
- Barszcz z krokietem
Napoje:
- Kawa, herbata - szwedzki stół
- Napoje gazowane, niegazowane, soki, woda - bez ograniczeń
Menu II
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z kołdunami
- Zupa kukurydziana z grzankami
Danie główne:
- Kotlet devolay
- Sakiewki z polędwiczek
- Przysmak Zagłoby - schab nadziewany pieczarkami
- Kule drobiowe nadziewane mozzarellą i pomidorami
- Nuggetsy
- Kopytka, puree ziemniaczane, frytki
- Zestaw surówek
Deser:
- Beza włoska na musie malinowym
Zimna płyta:
- Wędliny, w tym wędzone i pieczone - 4 rodzaje
- Sery od bacy i inne - 4 rodzaje
- Śledzie - 2 rodzaje
- Koreczki mięsne i wege - 2 rodzaje
- Volaventy nadziewane pastami łagodnymi i pikantnymi
- Kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege i z kurczakiem
- Mini tortille
- Sałatka “Trzech Braci” z polędwiczką
- Sałatka makaronowa z tuńczykiem
Kolacja I:
- Płonąca kita wędzona z grulami i kapustą zasmażaną
Kolacja II:
- Bogracz
- Zupa tajska
Napoje:
- Kawa, herbata - szwedzki stół
- Napoje gazowane, niegazowane, soki, woda - bez ograniczeń
Menu III
Przystawka:
- Sakiewka z ciasta francuskiego z łososiem
Zupa:
- Krem z białych warzyw
Danie główne:
- Konfitowane udko z gęsi
- Rolada śląska wołowa
- Cordon Bleu
- Dorada z cytryną
- Sosy - 2 rodzaje
- Kopytka, puree z groszku, frytki
- Zestaw surówek
Deser:
- Lody z malinami na gorąco
Zimna płyta:
- Wędliny z naszej wędzarni: schab, karczek, polędwiczka dramstyki, skrzydełka
- Ryby wędzone z naszej wędzarni: pstrąg, makrela, śledź
- Sery od bacy i inne - 3 rodzaje
- Zulc cieszyński
- Tymbaliki wege
- Śledzie po wiejsku
- Strudel z serem i brokułami
- Kanapeczki - 3 rodzaje
- Paszteciki z serem, pieczarkami
- Babeczki faszerowane pastami
- Sałatka brokułowa
- Sałatka Armando z kurczakiem
Kolacja I:
- Pstrąg z pieca nadziewany warzywami z rozetkami ziemniaczanymi
Kolacja II:
- Barszcz z pierożkami wege i mięsnymi
Kolacja III:
- Ogniste mięso na grzankach czosnkowych
Napoje:
- Kawa, herbata - szwedzki stół
- Napoje gazowane, niegazowane, soki, woda - bez ograniczeń