WESELA
W tym szczególnym dniu, aby dodatkowo uświetnić i upamiętnić czas spędzony w gronie rodziny i przyjaciół, poza bogatym weselnym menu oferujemy niepowtarzalny wystrój sali, dobrany do indywidualnych życzeń młodej pary oraz apartament dla nowożeńców gratis! Organizujemy przyjęcia weselne przy okrągłych lub prostokątnych stołach, z wyjątkową aranżacją wnętrza lokalu. Goście weselni mają możliwość przenocowania w naszym hotelu po preferencyjnej cenie, w której mieści się także bogate śniadanie w formie szwedzkiego bufetu.
Przykładowe Menu weselne
Menu I
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
- Rosół Franza Josefa
Danie główne:
- Udko z kaczki duszone w pomarańczach
- Rolada śląska wołowa
- Pierś z indyka faszerowana mozarellą i suszonymi pomidorami
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, dufinki
- Zestaw surówek
Zimna płyta:
- Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Sałatki - do wyboru Klienta
- Ryby wędzone z naszej wędzarni
Kolacja I (wiejska płyta):
- Kaszanka na kapuście zasmażanej
- Necówka, boczek, salceson, pasztet
Kolacja II:
- Kurczak z grilla zapiekany serem blue
- Frytki steakhouse
- Sałatka pikantna
Kolacja III:
- Barszcz z krokietem
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń
Menu II
Przystawka:
- Mix sałat z melonem i szynką parmeńską
Zupa:
- Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
Danie główne:
- Kotlet devolay
- Sakiewki z polędwiczek
- Przysmak Zagłoby
- Nuggetsy
- Kopytka, puree ziemniaczane, frytki
- Zestaw surówek
Zimna płyta:
- Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek, tymbaliki
- Sałatki - do wyboru Klienta
- Ryby wędzone z naszej wędzarni
Kolacja I (wiejska płyta):
- Kaszanka na kapuście zasmażanej
- Necówka, boczek, salceson, pasztet
Kolacja II:
- Płonąca kita wędzona z grulami
Kolacja III:
- Bogracz lub barszczyk na szwedzkim stole
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń
Menu III
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
- Krem borowikowy
Danie główne:
- Konfitowane udko z gęsi
- Kulki drobiowe faszerowane mozarellą
- Cordon Bleu
- Pieczeń nadziewana morelą
- Kopytka, puree ziemniaczane, frytki
- Zestaw surówek
Deser:
- Lody z malinami na gorąco
Zimna płyta:
- Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Sałatki - 3 rodzaje do wyboru Klienta
- Ryby wędzone z naszej wędzarni
Kolacja I (wiejska płyta):
- Kaszanka na kapuście zasmażanej
- Necówka, boczek, salceson, pasztet
Kolacja II:
- Pstrąg z pieca
- Ziemniaki opiekane
- Surówka
Kolacja III:
- Barszcz z pierożkami
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń