top top top top
Baner przedstawiający logotyp Krajowego Planu Odbudowy oraz flagi Polski oraz Unii Europejskiej

PRZYJĘCIA

Organizujemy wszelkie przyjęcia i imprezy okolicznościowe (chrzciny, komunie, imprezy urodzinowe, jubileusze), bankiety i konferencje, oferując własne propozycje menu lub dostosowując się do życzeń klientów. Każdemu przyjęciu towarzyszy odpowiednia aranżacja.

Przykładowe Menu

Menu I

Zupa:

  • Krem z borowików

Danie główne:

  • Roladka z polędwiczki z sosem grzybowym
  • Kopytka
  • Zestaw sałatek

Deser:

  • Sernik z malinami

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1 litr na osobę

Cena: 100 zł za osobę

Menu II

Zupa:

  • Zupa cebulowa z grzanką serową

Danie główne:

  • Filet z dorsza w złocistej panierce
  • Kule drobiowe faszerowane pieczarkami
  • Ziemniaki z patelni, kopytka, sos serowy
  • Zestaw surówek

Deser:

  • Beza włoska z malinami

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1 litr na osobę

Cena: 125 zł za osobę

Menu III

Zupa:

  • Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
  • Rosół Franza Josefa z naleśnikiem lekko pikantnym

Danie główne (2,5 sztuki mięsa na osobę):

  • Udko z kaczki w pomarańczach
  • Rolada śląska wołowa
  • Devolay
  • Nuggetsy

Dodatki:

  • Kluski śląskie, ziemniaki z wody, frytki
  • Zestaw surówek
  • Sos pieczeniowy, mus z kaczki

Zimna płyta:

  • Wędliny - 3 rodzaje
  • Sery - 3 rodzaje
  • Śledzie po kaszubsku
  • Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
  • Babeczki faszerowane pastami
  • Tortilki mięsne i wege
  • Galaretki z nóżek
  • Tymbaliki wege
  • Warzywa
  • Sałatki - 2 rodzaje do wyboru

Kolacja:

  • Barszcz z pasztecikiem lub krokietem

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1,5 litra na osobę

Cena: 175 zł za osobę

Menu IV

Zupa:

  • Rosół z makaronem i kluską wątrobianą

Danie główne (2,5 sztuki mięsa na osobę):

  • Sakiewki z polędwiczek
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Cordon bleu (pierś z kurczaka faszerowana serem, szynką)
  • Udko z kurczaka

Dodatki:

  • Kopytka, ziemniaki z wody, dufinki
  • Zestaw surówek
  • Sos grzybowy

Zimna płyta:

  • Wędliny - 3 rodzaje
  • Sery - 3 rodzaje
  • Śledzie po kaszubsku
  • Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
  • Babeczki faszerowane pastami
  • Tortilki wege i mięsne
  • Galaretki z nóżek
  • Tymbaliki wege
  • Warzywa
  • Sałatki - 2 rodzaje do wyboru

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1.5l na osobę

Cena: 160 zł za osobę

Menu V

Zupa:

  • Rosół babuni z lanym ciastem
  • Rosół z makaronem

Danie główne (2,5 sztuki mięsa na osobę):

  • Rolada wieprzowa
  • Stek z indyka zapiekany z serem i ananasem
  • Pierś z kaczki w sosie winnym
  • Kotlet drobiowy w migdałach

Dodatki:

  • Ziemniaki puree, kluski śląskie, ziemniaki opiekane
  • Zestaw surówek
  • 2 rodzaje sosów

Deser:

  • Lody z owocami

Zimna płyta:

  • Wędliny - 3 rodzaje
  • Sery - 3 rodzaje
  • Śledzie - 2 rodzaje
  • Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
  • Babeczki faszerowane pastami
  • Galaretki z nóżek
  • Tymbaliki wege
  • Sałatki - do wyboru

Kolacja (wariant I) - Wiejska płyta:

  • Kaszanka na kapuście zasmażanej
  • Necówka
  • Salceson
  • Boczek
  • Pasztet
  • Ogórki z beczki
  • Smalec

Kolacja (wariant II):

  • Ogniste z grzankami czosnkowymi

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1,5 litra na osobę

Cena: 195 zł za osobę

Menu VI

Zupa:

  • Czosnkula zza Olzy
  • Rosół babuni z lanym ciastem

Danie główne (jedno do wyboru):

  • Golonko "3 Braci" (ok. 1kg) zapiekane w piwie
  • Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana mozarellą i suszonymi pomidorami

Dodatki:

  • Ziemniaki opiekane, kopytka
  • Kapusta zasmażana
  • Zestaw sałatek
  • Chrzan
  • Musztarda
  • Sos grzybowy

Deser (jeden do wyboru):

  • Torcik owocowy
  • Deser lodowy

Zimna płyta:

  • Wędliny - 3 rodzaje
  • Sery - 3 rodzaje
  • Śledzie - 2 rodzaje
  • Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
  • Babeczki faszerowane pastami
  • Galaretki z nóżek
  • Tymbaliki wege
  • Sałatki - do wyboru

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1,5 litra na osobę

Cena: 155 zł za osobę

Menu VII

Przystawka:

  • Sakiewka z ciasta francuskiego nadziewana pieczarkami

Zupa:

  • Krem z białych warzyw

Danie główne:

  • Połowa kaczki z sosem

Dodatki:

  • Kopytka z batatów
  • Zestaw sałatek

Deser:

  • Puszyste pankaces bananowe z bitą śmietaną i lodami

Kolacja:

  • Gulasz wołowy z knedlem

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1,5 litra na osobę

Cena: 140 zł za osobę

Menu VIII

Zupa:

  • Zupa z czerwonej soczewicy

Danie główne:

  • Kurczak z sosem kokosowym
  • Wołowina duszona w porto
  • Udko z kaczki
  • Kluski śląskie, ryż, frytki
  • Zestaw surówek do wyboru

Deser:

  • Monoporcje - 2 szt. na osobę

Płyta przekąskowa:

  • Koreczki
  • Kanapeczki mix
  • Volawenty faszerowane pastami pikantnymi i łagodnymi
  • Tortyliki faszerowane kurczakiem
  • Mini pierożki
  • Galaretki z nóżek
  • Tymbaliki
  • Sałatki - 2 rodzaje

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1l/os.

Cena: 150 zł za osobę

Menu IX

Zupa:

  • Rosół Franza Josefa

Danie główne:

  • Polędwiczka nadziewana borowikami
  • Cordon bleu (pierś z kurczaka faszerowana serem, szynką)
  • Rolada śląska wołowa
  • Kluski śląskie, ziemniaki z wody, frytki
  • Sos pieczeniowy, sos grzybowy
  • Zestaw surówek do wyboru

Deser:

  • Sernik z malinami

Zimna płyta:

  • Wędliny - 3 rodzaje
  • Sery - 3 rodzaje
  • Śledzie po kaszubsku
  • Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
  • Babeczki faszerowane pastami
  • Tortilki mięsne i wege
  • Galaretki z nóżek
  • Tymbaliki wege
  • Warzywa
  • Sałatki - 2 rodzaje do wyboru

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1.5l/os.

Cena: 157 zł za osobę

Dodatkowe informacje

Poniżej znajdziecie Państwo listę potraw możliwych do wyboru podczas komponowania swojego menu.

Przystawki:

  • Roladki szynkowe faszerowane musem chrzanowym
  • Sałatka z melonem i szynką parmeńską
  • Camembert w orzechach

Mięsa i ryby:

  • Schab faszerowany z boczkiem
  • Schab zapiekany z serem i pieczarkami
  • Golonko opiekane
  • Kulki drobiowe faszerowane mozarellą
  • Cordon Bleu - pierś z kurczaka faszerowana serem blue, szynką
  • Chrust drobiowy
  • Polędwiczki nadziewane borowikami
  • Pstrąg nadziewany pieczarkami
  • Halibut w panierce panko

Sosy:

  • Borowikowy
  • Pieczeniowy
  • Szpinakowy
  • Serowy
  • Paprykowy

Kolacje:

  • Kita wędzona na kapuście z grulami (powyżej 20 osób)
  • Ogniste mięso z grzankami czosnkowymi
  • Bogracz
  • Mega szaszłyki z frytkami i surówką
  • Gulasz z dziczyzny z knedlami
  • Pstrąg wędzony na ciepło z sałatką ziemniaczaną
ZOBACZ WIĘCEJ:   DANIA NA WYWÓZ / WĘDZOK / CATERING / WYCIECZKI / WESELA / NASZA SPECJALNOŚĆ