PRZYJĘCIA
Organizujemy wszelkie przyjęcia i imprezy okolicznościowe (chrzciny, komunie, imprezy urodzinowe, jubileusze), bankiety i konferencje, oferując własne propozycje menu lub dostosowując się do życzeń klientów. Każdemu przyjęciu towarzyszy odpowiednia aranżacja.
Przykładowe Menu
Menu I
Zupa:
- Krem z dyni
Danie główne:
- Roladka z polędwiczki z sosem grzybowym
- Kopytka
- Zestaw sałatek
Deser:
- Sernik z malinami
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1 litr na osobę
Menu II
Zupa:
- Zupa cebulowa
Danie główne:
- Filet z pstrąga otulony warzywami
- Kule drobiowe faszerowane pieczarkami
- Ziemniaki z patelni, kopytka, sos serowy
- Zestaw sałatek
Deser:
- Beza włoska z malinami
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń
Menu III
Zupa:
- Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
Danie główne:
- Udko z kaczki w pomarańczach
- Rolada śląska wołowa
- Devolay
- Nuggetsy
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, frytki
- Zestaw sałatek
- Sos pieczeniowy, mus z kaczki
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie po kaszubsku
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Warzywa
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
Kolacja:
- Barszcz z pasztecikiem lub krokietem
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1.5l na osobę
Menu IV
Zupa:
- Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
Danie główne:
- Polędwiczka nadziewana borowikami
- Kotlet schabowy z pieczarkami
- Cordon bleu (pierś z kurczaka faszerowana serem, szynką + sos grzybowy)
- Kopytka, ziemniaki z wody, dufinki
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, frytki
- Zestaw surówek
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie - 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Tortilki wege i mięsne
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Warzywa
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1.5l na osobę
Menu V
Zupa (jedna do wyboru):
- Czosnkula zza Olzy
- Rosół z makaronem
Danie główne:
- Rolada wieprzowa
- Pierś z indyka w piance
- Sakiewki z polędwiczek
- Kotlet w migdałach
- Ziemniaki puree, kluski śląskie, ziemniaki opiekane
- Zestaw surówek
- 2 rodzaje sosów
Deser:
- Monoporcje - 2 rodzaje na osobę
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie - 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Sałatki - do wyboru
Wiejska płyta - DOMOWE WYROBY:
- Kaszanka na kapuście zasmażanej
- Necówka
- Salceson
- Boczek
- Pasztet
- Ogórki z beczki
- Smalec
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1l na osobę
Menu VI
Zupa:
- Rosół babuni (z lanym ciastem)
Danie główne:
- Kotlet nadziewany mozzarellą i pomidorami
- Pieczeń z karczku
- Schab z boczkiem i oscypkiem
- Ser panierowany
- Ziemniaki puree, kopytka, dufinki
- Zestaw surówek do wyboru
- Sos - 2 rodzaje (borowikowy, serowy)
Deser:
- Strudel na ciepło z gałką lodów
Kolacja:
- Mega szaszłyki z frytkami i surówką
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń
Menu VII
Zupa:
- Cebulowa z grzankami
Danie główne:
- Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem otoczona szynką parmeńską
- Szarpana wołowina z sosem mango
- Schab ze śliwką
- Kopytka opiekane
- Zestaw surówek do wyboru
- Sos grzybowy
Deser:
- Strudel na ciepło z gałką lodów
Kolacja:
- Ogniste mięso z grzankami czosnkowymi
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1l/os.
Menu VIII
Zupa:
- Zupa z czerwonej soczewicy
Danie główne:
- Kurczak z sosem kokosowym
- Wołowina duszona w porto
- Udko z kaczki
- Kluski śląskie, ryż, frytki
- Zestaw surówek do wyboru
Deser:
- Monoporcje - 2 szt. na osobę
Płyta przekąskowa:
- Koreczki
- Kanapeczki mix
- Volawenty faszerowane pastami pikantnymi i łagodnymi
- Tortyliki faszerowane kurczakiem
- Mini pierożki
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki
- Sałatki - 2 rodzaje
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1l/os.
Menu IX
Zupa:
- Rosół Franza Josefa
Danie główne:
- Polędwiczka nadziewana borowikami
- Cordon bleu (pierś z kurczaka faszerowana serem, szynką)
- Rolada śląska wołowa
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, frytki
- Sos pieczeniowy, sos grzybowy
- Zestaw surówek do wyboru
Deser:
- Sernik z malinami
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie po kaszubsku
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Tortilki mięsne i wege
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Warzywa
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1.5l/os.
Dodatkowe informacje
Poniżej znajdziecie Państwo listę potraw możliwych do wyboru podczas komponowania swojego menu.
Przystawki:
- Roladki szynkowe faszerowane musem chrzanowym
- Sałatka z melonem i szynką parmeńską
- Camembert w orzechach
Mięsa i ryby:
- Schab faszerowany z boczkiem
- Schab zapiekany z serem i pieczarkami
- Golonko opiekane
- Kulki drobiowe faszerowane mozarellą
- Cordon Bleu - pierś z kurczaka faszerowana serem blue, szynką
- Chrust drobiowy
- Polędwiczki nadziewane borowikami
- Pstrąg nadziewany pieczarkami
- Halibut w panierce panko
Sosy:
- Borowikowy
- Pieczeniowy
- Szpinakowy
- Serowy
- Paprykowy
Kolacje:
- Kita wędzona na kapuście z grulami (powyżej 20 osób)
- Ogniste mięso z grzankami czosnkowymi
- Bogracz
- Mega szaszłyki z frytkami i surówką
- Gulasz z dziczyzny z knedlami
- Pstrąg wędzony na ciepło z sałatką ziemniaczaną