top top top top

PRZYJĘCIA

Organizujemy wszelkie przyjęcia i imprezy okolicznościowe (chrzciny, komunie, imprezy urodzinowe, jubileusze), bankiety i konferencje, oferując własne propozycje menu lub dostosowując się do życzeń klientów. Każdemu przyjęciu towarzyszy odpowiednia aranżacja.

Przykładowe Menu

Menu I

Zupa (jedna do wyboru):

  • Rosół z gęsi z lanym ciastem
  • Rosół z makaronem

Danie główne:

  • Schab ze śliwką
  • Rolada śląska wołowa
  • Pierś z indyka faszerowana mozarellą i suszonymi pomidorami
  • Kluski śląskie, ziemniaki z wody, knedel
  • Zestaw surówek do wyboru
  • Sos - dwa rodzaje

Zimna płyta:

  • Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
  • Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
  • Babeczki faszerowane pastami
  • Galaretki z nóżek, tymbaliki
  • Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
  • Ryby wędzone z naszej wędzarni

Kolacja:

  • Barszcz z pasztecikiem lub krokietem

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1 litr na osobę

Cena: 135 zł za osobę

Menu II

Zupa:

  • Rosół z makaronem

Danie główne:

  • Udko z kaczki z musem jabłkowym
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem w cieście francuskim
  • Przysmak zagłoby
  • Frytki, ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane
  • Zestaw surówek do wyboru
  • Sos - 2 rodzaje

Zimna płyta:

  • Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
  • Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
  • Babeczki faszerowane pastami
  • Galaretki z nóżek, tymbaliki
  • Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
  • Ryby wędzone z naszej wędzarni

Wiejska płyta:

  • Kaszanka na kapuście zasmażanej
  • Boczek, necówka, salceson, pasztet

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń

Cena: 130 zł za osobę

Menu III

Zupa (jedna do wyboru):

  • Rosół Franza Josefa
  • Czosnkula zza Olzy

Danie główne:

  • Kotlet devolay
  • Roladki faszerowane serem plesniowym
  • Sakiewki polędwiczek
  • Nuggetsy
  • Ziemniaki, kopytka, dufinki
  • Zestaw surówek do wyboru
  • Sos - 2 rodzaje

Deser:

  • Strudel na ciepło z gałką lodów

Zimna płyta:

  • Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
  • Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
  • Babeczki faszerowane pastami
  • Galaretki z nóżek
  • Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
  • Ryby wędzone z naszej wędzarni

Kolacja:

  • Boeuf strogonow

Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń

Cena: 145 zł za osobę

Dodatkowe informacje

Poniżej znajdziecie Państwo listę potraw możliwych do wyboru podczas komponowania swojego menu.

Przystawki:

  • Roladki szynkowe faszerowane musem chrzanowym
  • Sałatka z melonem i szynką parmeńską
  • Camembert w orzechach

Mięsa i ryby:

  • Schab faszerowany z boczkiem
  • Schab zapiekany z serem i pieczarkami
  • Golonko opiekane
  • Kulki drobiowe faszerowane mozarellą
  • Cordon Bleu - pierś z kurczaka faszerowana serem blue, szynką
  • Chrust drobiowy
  • Polędwiczki nadziewane borowikami
  • Pstrąg nadziewany pieczarkami
  • Halibut w panierce panko

Sosy:

  • Borowikowy
  • Pieczeniowy
  • Szpinakowy
  • Serowy
  • Paprykowy

Kolacje:

  • Kita wędzona na kapuście z grulami (powyżej 20 osób)
  • Ogniste mięso z grzankami czosnkowymi
  • Bogracz
  • Mega szaszłyki z frytkami i surówką
  • Gulasz z dziczyzny z knedlami
  • Pstrąg wędzony na ciepło z sałatką ziemniaczaną
ZOBACZ WIĘCEJ:   DANIA NA WYWÓZ / WĘDZOK / CATERING / WYCIECZKI / WESELA / NASZA SPECJALNOŚĆ