PRZYJĘCIA
Organizujemy wszelkie przyjęcia i imprezy okolicznościowe (chrzciny, komunie, imprezy urodzinowe, jubileusze), bankiety i konferencje, oferując własne propozycje menu lub dostosowując się do życzeń klientów. Każdemu przyjęciu towarzyszy odpowiednia aranżacja.
Przykładowe Menu
Menu I
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół z gęsi z lanym ciastem
- Rosół z makaronem
Danie główne:
- Schab ze śliwką
- Rolada śląska wołowa
- Pierś z indyka faszerowana mozarellą i suszonymi pomidorami
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, knedel
- Zestaw surówek do wyboru
- Sos - dwa rodzaje
Zimna płyta:
- Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek, tymbaliki
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
- Ryby wędzone z naszej wędzarni
Kolacja:
- Barszcz z pasztecikiem lub krokietem
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1 litr na osobę
Menu II
Zupa:
- Rosół z makaronem
Danie główne:
- Udko z kaczki z musem jabłkowym
- Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem w cieście francuskim
- Przysmak zagłoby
- Frytki, ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane
- Zestaw surówek do wyboru
- Sos - 2 rodzaje
Zimna płyta:
- Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek, tymbaliki
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
- Ryby wędzone z naszej wędzarni
Wiejska płyta:
- Kaszanka na kapuście zasmażanej
- Boczek, necówka, salceson, pasztet
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń
Menu III
Zupa (jedna do wyboru):
- Rosół Franza Josefa
- Czosnkula zza Olzy
Danie główne:
- Kotlet devolay
- Roladki faszerowane serem plesniowym
- Sakiewki polędwiczek
- Nuggetsy
- Ziemniaki, kopytka, dufinki
- Zestaw surówek do wyboru
- Sos - 2 rodzaje
Deser:
- Strudel na ciepło z gałką lodów
Zimna płyta:
- Wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
- Ryby wędzone z naszej wędzarni
Kolacja:
- Boeuf strogonow
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: bez ograniczeń
Dodatkowe informacje
Poniżej znajdziecie Państwo listę potraw możliwych do wyboru podczas komponowania swojego menu.
Przystawki:
- Roladki szynkowe faszerowane musem chrzanowym
- Sałatka z melonem i szynką parmeńską
- Camembert w orzechach
Mięsa i ryby:
- Schab faszerowany z boczkiem
- Schab zapiekany z serem i pieczarkami
- Golonko opiekane
- Kulki drobiowe faszerowane mozarellą
- Cordon Bleu - pierś z kurczaka faszerowana serem blue, szynką
- Chrust drobiowy
- Polędwiczki nadziewane borowikami
- Pstrąg nadziewany pieczarkami
- Halibut w panierce panko
Sosy:
- Borowikowy
- Pieczeniowy
- Szpinakowy
- Serowy
- Paprykowy
Kolacje:
- Kita wędzona na kapuście z grulami (powyżej 20 osób)
- Ogniste mięso z grzankami czosnkowymi
- Bogracz
- Mega szaszłyki z frytkami i surówką
- Gulasz z dziczyzny z knedlami
- Pstrąg wędzony na ciepło z sałatką ziemniaczaną