PRZYJĘCIA
Organizujemy wszelkie przyjęcia i imprezy okolicznościowe (chrzciny, komunie, imprezy urodzinowe, jubileusze), bankiety i konferencje, oferując własne propozycje menu lub dostosowując się do życzeń klientów. Każdemu przyjęciu towarzyszy odpowiednia aranżacja.
Przykładowe Menu
Menu I
Zupa:
- Krem z borowików
Danie główne:
- Roladka z polędwiczki z sosem grzybowym
- Kopytka
- Zestaw sałatek
Deser:
- Sernik z malinami
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1 litr na osobę
Menu II
Zupa:
- Zupa cebulowa z grzanką serową
Danie główne:
- Filet z dorsza w złocistej panierce
- Kule drobiowe faszerowane pieczarkami
- Ziemniaki z patelni, kopytka, sos serowy
- Zestaw surówek
Deser:
- Beza włoska z malinami
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1 litr na osobę
Menu III
Zupa:
- Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
- Rosół Franza Josefa z naleśnikiem lekko pikantnym
Danie główne (2,5 sztuki mięsa na osobę):
- Udko z kaczki w pomarańczach
- Rolada śląska wołowa
- Devolay
- Nuggetsy
Dodatki:
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, frytki
- Zestaw surówek
- Sos pieczeniowy, mus z kaczki
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie po kaszubsku
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Tortilki mięsne i wege
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Warzywa
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
Kolacja:
- Barszcz z pasztecikiem lub krokietem
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1,5 litra na osobę
Menu IV
Zupa:
- Rosół z makaronem i kluską wątrobianą
Danie główne (2,5 sztuki mięsa na osobę):
- Sakiewki z polędwiczek
- Kotlet schabowy z pieczarkami
- Cordon bleu (pierś z kurczaka faszerowana serem, szynką)
- Udko z kurczaka
Dodatki:
- Kopytka, ziemniaki z wody, dufinki
- Zestaw surówek
- Sos grzybowy
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie po kaszubsku
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Tortilki wege i mięsne
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Warzywa
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1.5l na osobę
Menu V
Zupa:
- Rosół babuni z lanym ciastem
- Rosół z makaronem
Danie główne (2,5 sztuki mięsa na osobę):
- Rolada wieprzowa
- Stek z indyka zapiekany z serem i ananasem
- Pierś z kaczki w sosie winnym
- Kotlet drobiowy w migdałach
Dodatki:
- Ziemniaki puree, kluski śląskie, ziemniaki opiekane
- Zestaw surówek
- 2 rodzaje sosów
Deser:
- Lody z owocami
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie - 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Sałatki - do wyboru
Kolacja (wariant I) - Wiejska płyta:
- Kaszanka na kapuście zasmażanej
- Necówka
- Salceson
- Boczek
- Pasztet
- Ogórki z beczki
- Smalec
Kolacja (wariant II):
- Ogniste z grzankami czosnkowymi
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1,5 litra na osobę
Menu VI
Zupa:
- Czosnkula zza Olzy
- Rosół babuni z lanym ciastem
Danie główne (jedno do wyboru):
- Golonko "3 Braci" (ok. 1kg) zapiekane w piwie
- Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana mozarellą i suszonymi pomidorami
Dodatki:
- Ziemniaki opiekane, kopytka
- Kapusta zasmażana
- Zestaw sałatek
- Chrzan
- Musztarda
- Sos grzybowy
Deser (jeden do wyboru):
- Torcik owocowy
- Deser lodowy
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie - 2 rodzaje
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Sałatki - do wyboru
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1,5 litra na osobę
Menu VII
Przystawka:
- Sakiewka z ciasta francuskiego nadziewana pieczarkami
Zupa:
- Krem z białych warzyw
Danie główne:
- Połowa kaczki z sosem
Dodatki:
- Kopytka z batatów
- Zestaw sałatek
Deser:
- Puszyste pankaces bananowe z bitą śmietaną i lodami
Kolacja:
- Gulasz wołowy z knedlem
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne (woda, napoje gazowane, soki): 1,5 litra na osobę
Menu VIII
Zupa:
- Zupa z czerwonej soczewicy
Danie główne:
- Kurczak z sosem kokosowym
- Wołowina duszona w porto
- Udko z kaczki
- Kluski śląskie, ryż, frytki
- Zestaw surówek do wyboru
Deser:
- Monoporcje - 2 szt. na osobę
Płyta przekąskowa:
- Koreczki
- Kanapeczki mix
- Volawenty faszerowane pastami pikantnymi i łagodnymi
- Tortyliki faszerowane kurczakiem
- Mini pierożki
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki
- Sałatki - 2 rodzaje
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1l/os.
Menu IX
Zupa:
- Rosół Franza Josefa
Danie główne:
- Polędwiczka nadziewana borowikami
- Cordon bleu (pierś z kurczaka faszerowana serem, szynką)
- Rolada śląska wołowa
- Kluski śląskie, ziemniaki z wody, frytki
- Sos pieczeniowy, sos grzybowy
- Zestaw surówek do wyboru
Deser:
- Sernik z malinami
Zimna płyta:
- Wędliny - 3 rodzaje
- Sery - 3 rodzaje
- Śledzie po kaszubsku
- Koreczki, kanapeczki - 3 rodzaje
- Babeczki faszerowane pastami
- Tortilki mięsne i wege
- Galaretki z nóżek
- Tymbaliki wege
- Warzywa
- Sałatki - 2 rodzaje do wyboru
Kawa, herbata: szwedzki stół
Napoje zimne: 1.5l/os.
Dodatkowe informacje
Poniżej znajdziecie Państwo listę potraw możliwych do wyboru podczas komponowania swojego menu.
Przystawki:
- Roladki szynkowe faszerowane musem chrzanowym
- Sałatka z melonem i szynką parmeńską
- Camembert w orzechach
Mięsa i ryby:
- Schab faszerowany z boczkiem
- Schab zapiekany z serem i pieczarkami
- Golonko opiekane
- Kulki drobiowe faszerowane mozarellą
- Cordon Bleu - pierś z kurczaka faszerowana serem blue, szynką
- Chrust drobiowy
- Polędwiczki nadziewane borowikami
- Pstrąg nadziewany pieczarkami
- Halibut w panierce panko
Sosy:
- Borowikowy
- Pieczeniowy
- Szpinakowy
- Serowy
- Paprykowy
Kolacje:
- Kita wędzona na kapuście z grulami (powyżej 20 osób)
- Ogniste mięso z grzankami czosnkowymi
- Bogracz
- Mega szaszłyki z frytkami i surówką
- Gulasz z dziczyzny z knedlami
- Pstrąg wędzony na ciepło z sałatką ziemniaczaną