top top top

AKTUALNOŚCI

OBIAD NIEDZIELNY 2.12.18 r

Szef kuchni poleca :
1. Zupa borowikowa
Gulasz z dzika
Knedel
Zestaw surówek
38 zł

2. Rosół z makaronem
WIENER SCHNITZEL 30 cm.
Sałatka ziemniaczana lub frytki
33 zł

3. Zupa borowikowa lub rosół
Devolay
Frytki z batatów
Zestaw surówek
31 zł

4. Zupa borowikowa lub rosół
Kita wędzona na ciepło
Grule
Kapusta zasmażana
30 zł

5. Krem pomidorowy
Risotto z krewetkami
32 zł

6. Rosołek
Uczta Cypiska
25 zł

Polecamy również :
Lemoniadę z owocami i miętą - 10 zł
TORT - Marcepanowy– 12 zł
Strudel na ciepło - 7 zł
Strudel z gałką lodów waniliowych – 10 zł
Jabłko marcepanowe na ciepło -12 zł


WIGILIJKA 2018

Zapraszamy na spotkania wigilijkowe
przy opłatku i muzyce !

Menu 1
Barszcz z uszkami
Polędwiczki z sosem borowikowym
Kopytka
Zestaw surówek
Kawa, herbata
Strudel na ciepło
Napoje 0,5l na osobę
Cena zestawu 55 zł

Menu 2
Zupa grzybowa z makaronem
Filet z pstrąga tęczowego
Sakiewki z udźca wołowego
Ziemniaki puree,frytki
Zestaw surówek
Kawa, herbata
Torcik czekoladowy z bitą śmietaną
Wino 200 ml. lub piwo 0,5l.
Napoje 0,5l na osobę
Cena zestawu 80 zł

Menu 3
Rosół z gęsi z lanym ciastem
Filet z makreli duszony na maśle
Rolada śląska wołowa
Golonko zapiekane w piwie
Kluski śląskie, ziemniaki z wody,
Zestaw surówek,kapusta z grochem
Kawa, herbata
Deser lodowy
Zimna płyta:
wędliny, sery, śledzie 2 rodzaje,koreczki,
babeczki faszerowane pastami,
galaretki z nóżek,sałatki do wyboru klienta...
Ryby wędzone z naszej wędzarni
Mix pierogów domowych zapiekanych
Barszcz na winie z krokietem kapuścianym
Napoje
Cena zestawu 125 zł

Menu 4
Barszcz postny z pierogami
Filet z karpia
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem w cieście francuskim
Przysmak Zagłoby
Sałatka jarzynowa, ziemniaki puree ,
Zestaw surówek
Kawa,herbata
Torcik marcepanowy
Zimna płyta
Wino 200 ml.
Napoje 0,5l na osobę
Cena zestawu 105 zł

Menu 5
Kotlet schabowy
Ziemniaki
Kapusta zasmażana
Kawa,herbata
Zimna płyta PRZEKĄSKOWA
Piwo 0,5 l
Napoje 0,5l na osobę
Cena zestawu 70 zł


SYLWESTER 2018/2019

Menu Sylwestrowe

Przystawka : Carpaccio„Trzech Braci”
Kolacja nr 1
Marynowana pierś z kaczki z gruszkami
Puree truflowe
Zestaw sałatek
Kawa, herbata
Patera ciast
Zimna płyta przy SZWEDZKIM STOLE
wędliny domowe
sery 4 rodzaje
śledzie 2 rodzaje
koreczki
kanapeczki
babeczki faszerowane pastami
krewetki w tempurze
małże w sosie salsa
ślimaki zapiekane serem
galaretki z nóżek
tymbaliki drobiowe
jajka w sosie tatarskim
sałatki 3 rodzaje ...
Ryby wędzone z naszej wędzarni
Pasztet z dziczyzny
Kolacja nr 2
Filet z pstrąga łososiowatego na groszku cukrowym
z borowikami
Kolacja nr 3
Barszcz z pierożkami mini
Bigos na winie
Gulasz z dzika z knedlami
Napoje bez ograniczeń
Butelka wódki 0,5l na parę
Szampan na przywitanie NOWEGO ROKU !!!
Cena zestawu 400 zł od pary

ZOBACZ WIĘCEJ:   WINO / DANIA NA WYWÓZ / NOCLEGI / WĘDZOK / CATERING / WYCIECZKI / OBIADY NIEDZIELNE / WESELA / SZNYCEL PO WIEDEŃSKU